| Mögel farligt | 3 myter om möglet och mögelsporer: “Det är psykiskt, socialt eller arbetsrelaterat”

aria
aria

Vad är mögel?

Nej, sjuk av möglet och mögelsporer är inte psykiskt, socialt eller arbetsrelaterat

– Det vi ser är att det finns tydliga evidens för att ME är en kroppslig sjukdom, med avvikelser i både ämnesomsättningen och immunsystemet, säger Anders Rosén, professor emeritus i cellbiologi vid Linköpings universitet. Källa

Man har vetat rätt länge ute i världen att det rör sig om en fysisk sjukdom. Men det var första gången jag ser det påståendet på svenska, och jag vet att det glädjer i princip alla i hela skolan.

Vän av ordning frågar sig möjligen vad detta har med “utmattning” att göra, och det har det därför att  “utmattning”, där ett symtom är hjärndimma, är förstadiet till en fullt utvecklad CFS eller ME – om du inte får stopp på inflammationen hamnar du lätt där är vår erfarenhet efter sex år.

I min bok “Mögelförgiftad” hänvisar jag till amerikanska studier, och som visar att 93% av undersökta ME-patienter hade mögeltoxiner i sig mot 0% i kontrollgruppen.

Du kan läsa på utmattad.net där UMS-medlemmar som idag är återställda talar ut

Jag kan givetvis inte bevisa det, men jag tror inte att jag hade levt idag om jag inte hade fått vård i Asien.

Flera i min närhet har också sagt mig efteråt att de trodde att jag skulle stryka med. UMS-metoden är ett enda härmande av den jag genomgick. UMS är inget företag, utan ett projekt, som läggs ner den dagen vi inte behövs längre. UMS mål är att avskaffa sig själv.

psykiskt
Klicka

Jag skulle vilja kalla artikeln ovan för ett genombrott
psykisktMånga befinner sig i den situationen att de behandlas (ofta illa) som psyksjuka, tvingas äta psykofarmaka, och gör de inte det får de ingen sjukpenning.

Den västerländska industrimedicinen hävdar att ingen bot finns, och det knäckte dem förmodligen plus att de mycket väl kan ha anfallits av; “Det är socialt och psykiskt!!!

93% av de sjuka i USA hade alltså mögeltoxiner – mögelsporer i blodet

Av UMS medlemmar är det 0 som ens hade tänkt på mögel före sitt möte med skolan, och det beror på att mögeltoxiner “finns” knappt i Sverige vilket är lite märkligt eftersom Folkhälsoinstitutet offentligt sagt att man tror att 1,7 miljoner svenskar är drabbade.

Vad är mögel ? Finns knappt… Man har vetat länge vad möglet och mögelsporer innebär!

psykiskt, socialt eller arbetsrelaterat
Möglet tränger ut / Petrea är numera frisk

mögel farligtI början av 2000-talet larmades det om problemet, och AB påstod att en miljon var mögelsjuka, och sen försvann frågan, och vi fick istället floder med artiklar med rubriker av typen “den psykiska ohälsan ökar”.

Petrea K Marklund är en drabbad, som sjukskrevs i 15 år och en plats på långvården väntade, och som nu är befriad och åter i arbete. Läs hennes egen berättelse.

Det är dock för tidigt att lägga ner UMS
Tre böcker till ska skrivas, och när det är gjort får vi hoppas på att det trängt ut i vårdapparaten att de måste utreda folk fysiskt. De urinprover som krävs för att hitta just mögel finns inte i Sverige, vi använder labb i England.

Framtiden ser ljusare ut!

Jag har skrivit till Anders Rosén vid Linköpings universitet, och sagt att om de vill får de helt säkert forska på de återställda, och ställa frågor av typen; HUR blev ni friska? Jag har dock inte fått något svar.

Utmattning


Det är ju helt omoraliskt mot de som är drabbade av mögelsporer

Jag växte upp 16 år i mögel. Att jag börjat tillfriskna är endast tack vare att Utmattningsskolan gett mig hopp att det går att hitta rototsaker och att duktiga läkare och forskare publicerar böcker och artiklar och det finns facebookgrupper och folk som tar fram hälsoprodukter även om etablissemanget förföljer dem osv osv.

Vårdcentralen gav mig remiss till en psykiater. “Du kan ta upp frågan om mögel som ev orsak med psykiatern” var beskedet…

Jag har hopp om att vara i stort sett återställd innan jag ska träffa psykiatern, men vad ska jag säga till denne?

Jag måste säga att det inte är lätt att göra absolut allt själv om man missar ngt så är det kört känns det som för hur ska en sjuk individ kunna göra en erfaren behandlares jobb i stort sett utan tillgängliga testpaneler och andra sätt att följa upp om man är på rätt väg, fånga upp om man missat ngt som hindrar progress.

Hur många går under för att de inte orkar detta,eller inte fick lyckträffen som avslöjade en väg till att återskapa liv och hälsa? Och om/när man blir frisk ska man röja upp i sitt liv och försöka hela de relationer som blivit skadade av att man inte orkat, varit “deprimerad”, haft en trasig hjärna men ingen diagnos som kan förklara för andra osv?

När ska kroniskt sjuka få mänskliga rättigheter?
Rätt till saklig utredning, verklighetsförankrad diagnos och förutsägbar effektiv behandling? Hur länge till ska vi offra våra barn, vår framtid och våra kroniskt sjuka på rädslans och Big Pharmas altare? Vi behöver en folkresning.

Det är absurt att det är samhällets sjukaste som måste stå för den.


Internationella symtomlistan för mögelförgiftning… möglet ställer till det!

 

Utmattning

Minskad förmåga att koncentrera dig (hjärndimma), depression, magont, värk, personlighetsförändringar, humörsvängningar, ökad ångest och panikreaktioner , letargi och apati, aggression, nedsatt närminne, (hjärndimma), oro, blödande tandkött, blödningar i hjärnan, blödningstendens, blod som inte koagulerar gör mögel farligt,

psykiskt
aria

dimsyn och synrubbningar, benmärgsstörningar, brännande känsla i munnen, bröstsmärta, kronisk trötthet, återkommande infektioner och influensakänslor, minskade sensorisk skärpa, koma, förvirring, hosta, krypningar i huden, skador på hjärtat, diarré, andningssvårigheter, koncentrationssvårigheter, ökad tendens till alkohol, socker och cigarettberoende , långsammare reflexer och svårare att tala, desorientering, yrsel, dåsighet, ögonskador, ögoninflammation, feber, håravfall, hallucinationer, huvudvärk, hörselnedsättning, inflammation i hjärtat, inre blödningar, nedsatt immunförsvar, oregelbundna hjärtslag, kliande näsa, gulsot, ledvärk, stelhet i leder, minskad sexlust, leversjukdomar, lågt blodtryck, minnesförlust och minnesproblem, muskelsmärta, illamående, näsblod, domningar, lungödem, röda ögon, rinnande näsa, anfall, skakningar, försämrade reflexer, halsont, stickningar, darrningar, kräkningar, kräkas blod, svaghet, viktminskning, väsande andning och stressat beteende.

Artikeln publiceras även i Utmattads domän och sprid gärna kunskapen; mögel farligt !

psykiskt

Folk vet inte hur farligt mögel är!

Vad är mögel? Doktorn vet allt om mögelsporer – mögel farligt!

Sömnlös fri från mögelsporer och sömnstörning

En bra film om vad möglet och mögelsporer ställer till med

Billigaste leverantören

Psykisk ohälsa
Om Lena Holfve 23 artiklar
Författare till bland annat "Mögelförgiftad"

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.