“Psykisk ohälsa” är inte sällan mögelförgiftning, i 100 km i timmen

psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa…

Nu har två organisationer via en rad läkare och forskare utgivit varsitt dokument som beskriver diagnos och behandling av patienter vilka drabbats av mögel och sjuka hus.

Bäckar små har blivit till en flod av information kring hälsoeffekter gällande mögel och sjuka hus. Flera forskare, läkare och andra bildade samt bevandrade har jobbat emot strömmen, eller rättare sagt emot det kraftiga bakvattnet ifråga hur adekvat vore att dessa frågor ska behandlas. Egendomligt nog har de parter som sitter på stora forskningsanslag och vidare ekonomiska samt politiska möjligheter inte arbetat framåt utan istället genom nejsägande attityd satt rejäla käppar i hjulet för forskningsframsteg och korrekta vårdinsatser. Läs mer


Vi har en medlem, som önskar vara anonym inför allmänheten, som skrev i vår Mögelgrupp:

”Sitter här och känner mig lite paff…Tog ett prov för mögel och var ganska så säker på att det skulle visa negativt men ville stilla min egen oro..Har inte supertydliga symptom enligt den internationella symptomlistan men lite diffusa, framförallt yrsel som inte vill ge med sig och att oavsett vad jag gjort så mår jag varken sämre eller bättre…Men nu kom resultatet tillbaks:

psykisk ohälsaMängden mikroorganismer per Cm2
Bedömning Totalt mögel 10-100 ggr mer än normalt
Asp & pen1 Förhöjd förekomst
Aspergillus Förhöjd förekomst
Stachybotrys chartarum Ej påvisat
Streptomyces sp.Viss förekomst
Andel fuktskadeorganismer4%
BedömningTrolig fuktskada

Vad gör man nu liksom?! Tar gärna emot uppmuntrande ord och konkreta råd. Känner mig otroligt ledsen precis just nu…men samtidigt förhoppningsfull. Går det att bli frisk nu tro?”

Man börjar med att plugga

Jag har redan förstått att många inom UMS är mögelskadade – därför att Folkhälsoinstitutet har angett troliga 1,7 miljoner som är drabbade av våra sjuka hus – varför jag valde att den första boken om grundorsaker till ”utmattning” skulle bli just en om mögel.

År 2003 ansåg AB att de var en miljon

Därefter hoppar man in i UMS Mögelgrupp, så man kan snacka med andra, och den gruppen börjar bli riktigt kunnig nu.

En UMS-medlem berättar:

” Jag har äntligen ”hittat” men också accepterat min rot. Min största rot är mögel, sjuka hus. Jag har spårat tillbaka i tiden och prickat in hela min sjukdomshistoria (17 år) till samband med boende i fuktskadade hus.

Från att jag var 1 års ålder bodde vi i en lägenhet som frekvent fick fuktskada i badrummet. Min bror ”fick” asperger och jag blev riktigt förändrad och sjuk vid 10-12 års ålder. Jag hade mycket magproblem som liten, INNAN jag blev sjuk.

SAMT att skolan jag gick på klass 1-9 var mögelskadad (jag läste i år i tidningen att de har rivit hela byggnaden) mina föräldrar skildes när jag var ca 14-15 och vi flyttade med mamma till en lägenhet som efter ett tag fick fuktskada i badrummet.

De som köpte vår gamla lgh hörde av sig; sade det är mögel i badrum och alla sovrum
Vi bodde några år i den nya fuktskadade lgh, flyttade sedan till en ny lägenhet och efter ett ag blev även där fuktskada i badrummet. sedan flyttade jag själv och bodde i en lägenhet i 2av dessa 17 år och mådde bättre, gick ner 30kg i vikt och kunde vara mer aktiv, sedan flyttade hem till mammas hus igen och blev riktigt sjuk.

Därefter flyttade jag till den lägenhet jag har nu och som vi har testat
Det är även fuktskadad med 10-100 ggr högre halter av mögel än normalt. Dessa fuktskador hanteras ju inte optimalt eller ens bra så mest troligt är de sjuka hus. Sök sjuka hus symptom, eller på engelska sick building symptoms/mold exposure symptoms.

Jag ”blev” sjuk vid 12 års ålder (år 2000) och har varit svårt sjuk sen dess
Då gick jag grundskolan och skulle börja högstadiet. Jag blev mer och mer trött och fick problem med minnet. Vi sökte hjälp och doktor gav järntillskott. Jag blev bara sämre och sämre. Utmattad, utbränd och väldigt dåligt minne. Vi sökte hjälp, skickades till BUP (barn och ungdomspsykiatri) fick diagnos depression och fick medicinering.

Tung medicinering, antidepressiva, sömnmedicin, ångestmedicin
Blev bara värre! Kunde inte vakna, kunde inte gå i skolan. De sade att jag var skoltrött. Jag fick väldigt mycket infektioner. Allt från psoriasis på hela kroppen, halsfluss varje månad, herpes. Jag avslutade klass 9 med godkänt i endast 3 ämnen(!!!) från att haft toppbetyg fram till klass 6-7.

Klarade inte av att börja gymnasiet fast jag provade flera olika skolor (om det nu var intresset som försvagats) men klarade inte det.

Jag var så utbränd och utmattad
Som en sönderbränd lampa. Vid en tid på den tredje lägenheten så sov jag 23h/dygn i flera månader pga svår utmattning. Fick olika diagnoser från psykiatrin som social fobi och inre depression. Säsongsdepression. Medicinering.

Vi sökte hjälp igen

Fick lång neuropsykiatrisk utredning och diagnos adhd vid ålder 19. Började behandlas med amfetamin. Blev sämre efter en period, med massa biverkningar från de här medicinerna som jag fått under åren. Jag har aldrig fått chansen att läka och komma ut i jobb t.ex.

Jag slutade självmant alla mediciner på en gång pga ingen förbättring och less på biverkningar. Började söka alternativa lösningar men som inte heller hjälpte utan kostade bara pengar. Fick tips år 2015 att kolla borrelia, vilket jag gjorde hos en privat medicinsk analytiker som gjorde mörkfältsundersökning i mikroskop och hittade borrelia. Sveriges blodprover och ryggmärgsprov (med biverkningar!) hittade inte detta.

Jag skickade även prover till en välkänd labb i Tyskland där prover kom tillbaka positivt
Behandlade mig med erkända naturmedel mot borrelia, blev lite bättre men inte alls mycket eller permanent. Hittade till utmattningsskolan i slutet av 2016. Började kurs 1 i Utmattningsskolan, och det var min vändning!

Jag fick från vården utredning på smärtklinik i år 2017 för diagnos me/cfs samt fibromyalgi. Men det finns ingen behandling. Jag har med hjälp av skolans metoder och rekommendationer blivit mycket bättre. Samt hittat min förgiftningsrot!!!

Min dotter är tre år och påvisar småningom liknande magproblem som jag hade i början
Vi har besökt akuten flera gånger, samt pga symptom även skickats på utredning för NEUROPSYKIATRISK DIAGNOS. vi har kommit så långt att vi kommer att flytta från den här ”favoritplatsen” och knappt ta med oss någonting alls. Det svåra blir att hitta ett friskare boende.

SAMMANFATTNING AV MINA SYMPTOM:

Trött, Dåligt minne, Hjärndimma, Eksem och infektioner, Frekvent halsont och halsproblem, Frekvent feber och feberkänsla, Kronisk nästäppa, Migrän och huvudvärk, Extrem utmattning, Koncentrationssvårigheter, Stress och stressintollerans, Deprimerad/ilska/humörsvängningar, Magproblem/ibs, Förstoppning, Sömnsvårigheter, Viktproblem, Extrema svettningar, Dålig hy, Synproblem, Reproduktiva obalanser/Hormonella obalanser, Sköldkörtelproblem som ej syns i prover, Borrelia, Infekterad nervsystem, Ljus och ljud känslig,

DIAGNOSER: Candida, adhd, autism spektrum, överrörlighet, me/cfs, matintoleranser, kemikalie och tillsatsintoleranser, för hög koppar(kopparförgiftning), fibromyalgi”

Kroppen binder in gifter i fettceller

Medlemmen gick ner 30 kilo då hon bodde i ett friskt hus, och den typiska reaktionen att kroppen snabbt skapar fettceller, för att binda in gifter, gömmer man också undan och påstår att folk ska äta bättre, motionera. Du kan aldrig nånsin motionera bort mögel ur kroppen.

I 152 kommuner har vi drabbade som springer hos psykologer, kuratorer, får psykmediciner, tvingas motionera, bantar, och jagas av Försäkringskassan, med mera.

Husen som gör en miljon sjuka 
Stor undersökning i Aftonbladet visar: byggfusk och sjuka hus i 152 kommuner

Att leva med fuktproblem och mögelskador – här är era erfarenheter

OBS! Är du intresserad av att veta mer ska du googla på engelska

Vad vi kan se i Utmattningsskolan förnekas alltid de grundläggande orsakerna till varför människor är ”utmattade”.  Det är därför helt nödvändigt att söka sig utomlands om man vill veta mer.

“Psykisk ohälsa” är inte sällan mögelförgiftning och det vet man utomlands

Toxic Mold Illness – Paradigm Change

Översätt den här sidan

Billigaste leverantören

Psykisk ohälsa
Om Lena Holfve 23 artiklar
Författare till bland annat "Mögelförgiftad"

4 kommentarer

 1. Det finns många fler orsaker till Utmattningssyndrom än stress . Exempelvis mögel.
  Kroppen reagerar likartat på både fysisk och psykisk press.
  Återhämtar man sig inte efter fleramånaders vila så är det ofta en annan orsak .
  Bly i gamla vattenledningar – copparspiraler —

  • Vi har många återställda och en sak som inträffar är att man stressas inte längre av sånt som stressade en förr. Kopparförgiftade t.ex. är ofta så stressade att de inte ens kan sitta still. Upphör efter avgiftning.

 2. Hej!
  Tack för att jag hittade dig och din sida. Jag har varit utmattad i många år. Vill nu börja avgifta mig. Min dotter har också stora symptom. Hur gör jag/vi? Ska man undersökas innan eller skicka tester någonstans? Snälla Lena hjälp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.